30 Ekim 2009


Atam?!

Dolmabahçe'de düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda ortaya devasa bir pasta getirilmiş. Onun içinden de halkı selamlayan Atatürk maketi çıkıyor. Balmumundan mamul olan bu Atatürk maketi, halkı lafta değil gerçekten selamlıyor. Hareketli yapmışlar, elindeki şapkayı halka doğru sallıyor. Bakın videosu burada var.

Bence bu güzel olmuş. Hani olur ya, hayatında bir şeyler eksiktir de ne olduğunu bilemezsin, döner durursun uyku tutmaz. O eksik olan şey, bu çıktı benim için. Bu da gerçekleştiğinden dolayı şimdi artık eksik kalmadı.

Aklıma takılan esas nokta, bu balmumundan Atatürk maketini daha sonra ne yaptılar? Ne olacak o maket? Bunu herhangi bir şekilde imha etmek düşünülemez, kanunda yeri var kesin suç teşkil eder. Ama ne olacak? Tozlu bir depoda kendi kendine halkı selamlayacak değildir herhalde, değil mi?

Ne yapacaklar onu? O ne olacak?

3 yorum:

koray dedi ki...

madame tussauds... gerci zamaninda tussaudgillere kok sokturmustuk ataturk'leri ataturk'e benzemiyor diye ama olsun. tum evrende balmumundan ataturk konusunda tek uzman onlar. bir baska balmumu ataturk uzmani cikaramamis konfederasyonun ayibi olsun bu da artik. be hey tussaud!

koray dedi ki...

yalniz o video korkuncmus epey. video yasaklansin

gerrain dedi ki...

eritsen eritilmez de çünkü. wizard of oz gibi olur.