16 Mart 2009

Tuvalet Takip Sistemi - Orspuçocukluğunda son nokta

Tuvalet takip sistemi diye bir şey çıkmış. Görüyoruz, okuyoruz.

Olay ne? Olay şu: Çalışanlarınız günde kaç saat kaytarıyor tuvalet bahanesiyle? İşte onun hesabını tutun: İçeri parmak iziyle girsinler, kaç dakika kaldıklarını bilin. Belli bir süreden uzun kalamasınlar, belli bir sayıdan fazla giremesinler o tuvalete. Bu sistemi kuran işletmeler var. Ben direkt olarak onlara, endirekt olarak herkese bişeyler söylemek istiyorum.

Şimdiii, öncelikle. Ben allaaşükür hali vakti memleket ortalamasına göre oldukça yerinde bir insanım. Bu tuvalet takip sistemi kullanan işverenlerin hali benden ganidir, gözümüz yok. Ben şu halimde sokakta dolaşırken bakıyorum, bir sürü insan görüyorum. Kendi kendime diyorum ki, "Bunlar neden benim ebemi sikip neyim var neyim yok almıyorlar?"

Buna anlam veremiyorum. Yapsalar yaparlar, bir sürü insan bunlar. Hiiiiç gıkım çıkmaz, gödümü kurtarmaya bakarım.

Şimdi sana geldik, tuvalet takibi yapan işveren: Sen neye güveniyosun? Bu herifler bir gün CEO odasına girip sıçmaya başlasalar, ardısıra senin götünü kesseler, iş realiteye dökülse, ne yapacaksın? Çok bilimkurgu gibi geliyor sana eminim, ama tuvalet takip sistemi de oldukça bilimkurgu bir şey gibi gelirdi bundan on sene evvel.

Neyse. Adamı sikerler, onu söylemek istiyorum özetle. Sikmeyebilirler de, ona güvenip, tuvaletmatik'e devam. O da bir seçim. Ama bence seni siksinler, hakkın odur.

1 yorum:

domates biber patlıcan dedi ki...

takdir ettim. iyi fikir.