10 Haziran 2007

Haşaratla omuz omuza mücadele


İstanbul'da özellikle Avrupa tarafında nispeten eski semtlerde yaşayanlar bilirler: Fare. Pire. Akrep.

Bunlar diyetin düşmanı olan üç beyaz sayılır bu civarlarda. Gündelik diyetlerine bunları katanlara hoş gözle bakılmaz, iltifat edilmez. Ufak da olsa bahçeli bir apartmanda ikamet ediyorsanız ve dahi alt katlara yakın yaşıyorsanız, bir gün bu üç silahşörlerden birine denk gelmemeniz olası değil. Ya da körsünüz.

Bu şehirde yaşadığım 10 senede, bu musibetlerle karşı karşıya gelme onuruna ben de eriştim. Ve üçüne karşı da en ideal çözümleri geliştirdiğimi söyleyebiliriz. Ama bu noktada mesele şu ki, ben bu yöntemleri size söylemeli miyim, yoksa bırakayım kendiniz mi uğraşın?

Bunu iyice enine boyuna düşündükten sonra devam edicem. Şimdi sizi birinci büyük fare muharebesinden bir kare ile baş başa bırakıyorum.


4 yorum:

Adsız dedi ki...

O kan gibi sıvı şey ne be

gerrain dedi ki...

hangisi? orada 2 çeşit sıvı var, biri fare yapışkanı eski dostumuz tibtrap, diğeri de onunla karışmış halde hayvanın çişi. farenin gödüne yakın olan kısımda.

Adsız dedi ki...

pekmeze de benziyo meret. bizim bilmediğimiz acayip bişi. Peki bu işeme hadisesi neden ?
acaba tibtrap'in hayvanı işetme özelliği mi var yoksa hayvan korkudan altına mı kaçırıyor yoksa can çekişerek ölmesi uzun sürüyor da o süre zarfında hayvanın çişi mi geliyor ? ben sadece bunu merak ettim.

Adsız dedi ki...

la yorumlara bak a.Q yuhahahahaha