19 Haziran 2007

Bazı görüşlerim, düşüncelerim

Madem Aziz Kedi naivite getirdi olaya, ben de katılacam.

Mesela, gölge feneri olsa. Bildiğin el feneri veya ışıldak gibi, ama butonuna bastığında gölge veriyor; bir huzme, bir şua şeklinde. İstediğinde istediğin yere gölge düşürebiliyorsun böylelikle.

Sanıyorum ışın kılıcının yapılmasına benzer bir mantıkla yapılabilir bu: Yani kristallerle!
Çünkü bunlar anlamadığımız şeyler. Bunu kristallerle (güç kristalleri ) yapamasak bile, manyetik alan gibi şeylerle yapabiliriz. Çünkü onu da anlamıyorsunuz. Her şeyi yapabiliriz.

(P.S.: Aziz Efendi, sen hala mekaniktesin optiktesin ama, manyetik alanın ve güç kristallerinin getireceği devrimi ne sensör, ne ben söyleyeyim.)

17 yorum:

juxta dedi ki...

gölge feneri diyince benim de aklıma bi fikir geldi.anti-mikrofon mesela..sesi kaynağından aldığı gibi yokediyor.ses mes çıkmıyor. mütiş bence. ne dersin..hoş olmaz mı?

gerrain dedi ki...

Olmaz olur mu, tabii ki. Ve bana öyle geliyor ki, sen bunu detaylandırabilirsin. İpucu veriyorum malzeme olarak sana: dokuz kat tat gofret, paket lastiği, npi 260 profil, ve.. vida!
Şimdi top sende.

juxta dedi ki...

ooldu canım.. sen tasarlayınca güç kristalleri ben tasarlayınca gofret, vida..

gerrain dedi ki...

Canım sen yine kristalle tasarla, ona bir şey dediğim yok. Ben sana pratik bir yol göstermek amacıyla..

juxta dedi ki...

güç kristalleriyle denedim.çok pratik değil.gene ne varsa manyetik alanda var.neyse temel olarak anti-mikrofonum böyle ses dalgalarını söndürmeli falan çalışacak.gerisi zaten manyetik alanlı malanlı..oralar karışık konular.çok düşünmemek gerekmiş.delirenler varmış.

gerrain dedi ki...

"duyulmaz adam" vardır meşhur. o böyle bir deney yaparken kaza geçirmişti.

juxta dedi ki...

bizim bülent o.necla'nın kocası.

gerrain dedi ki...

"doyulmaz adam" var bi de. onun kim olduğunu söylersen kavga çıkabilir.

ilhan dedi ki...

Kablosuz duş ahizesine de el atmalı. Böyle banyoda yüklüyosun, sonra mesela salonda duş alıyosun, ama bunun kristallisi iyi olmaz. Neden? çünkü su var içinde çarptı mı, öldürür. Ha dersen ki biz de teyemmüm modu koyarız, ona da inanmam neden çünkü kristal dediğin 25 yıl sonra tükenicek hepimiz birbirimizin omuzlarına binmek zorunda kalıcaz. Cok zor günler olucak kristal karneyle, haberleşme uydusu TOEFL puanıyla alınıcak çünkü ingilizce evrensel dil ya. O yüzden hemen yoğurt depolamam lazım...

Adsız dedi ki...

Bu dediklerinizin hepsi patowya'da vardı zamanında ama şimdi usta kalmadı ortada, bu blog'daki acaip soruları görüp cevaplayamayınca öldüler,(bir patowyalının tek ölüm sebebi cevaplayamadığı sorudur) . Sizin bu blog çok zarar verdi milletimize, onun için en kısa zamanda müdahelede bulunmak zorundayız.

Adsız dedi ki...

olmami$ diyoruz ve ugurluyoruz...

Adsız dedi ki...

ışık olan yerde el fenerini açmıyorsunuz ve onun bir gölgesi oluyor, bu durumda o gölge feneri oluyor. bunu düşünememiştiniz değil mi sizi sefil insancıklar

steerpike dedi ki...

ışık feneri böyle normal bildiğin fener ama biraz önünde (yaklaşık 3-5 santim)önünde böyle metal ve/veya karton bir plaka var (mdf de olur). bi de bu plaka fenerin çapından biraz dar. feneri yakıncana işte ışığın büyük bi kısmı heba oluyo tabi plakaya çarpıp. ama işte o plaka daha küçük ya, ondan işte onun kenarından geçen ışıklar etrafa düşüyor. etraf aydınlanıyor. ama noluyor bi yandan da aslında ortası böyle nah kadar gölge oluyor. buna da gölge feneri deniyor.
not: plaka plastik de olur.

gerrain dedi ki...

bu pratik bi yöntem ama, kristalle sanki daha bir şey olur.. yani alman işi. evladiyelik.

steerpike dedi ki...

öndeki plakayı yaparız kristalden. ışık geçirmez kristal. çiçek gibi olur. kırmızı.

Adsız dedi ki...

icat çıkarma gerrain! Gölge düşüren aletlere itibar etme,
boşver sen itibarına gölge düşmesin.

Adsız dedi ki...

hayir yapamazsiniz. kristallerle ve/veya manyetik alanla yapamazsınız. kristaller ve manyetik alan konularına vakıfım ve yapamazsınız. gölge fenerini kristallerle ve/veya manyetik alanla yapmanız mümkün degil. bende hazır yapılmışı var gölge fenerinin kendim yaptım ve size diyorum hayir gölge fenerini kristallerle ve/veya manyetik alanla yapamazsınız. ipucu istiyorsanız size "karanlık madde" diyebilirim ve de kendimden %100 (handrıtpörsınt) emin olarak söyleyebilecegim başka bir şey de gölge fenerini kristallerle ve/veya manyetik alanla yapamayacaginizdir.