22 Mart 2007

Ümraniye, itin öldüğü, Rohanlı çocukların köpeklerle güreş tuttuğu yermiş

IKEA Ümraniye'ye gittik en nihayetinde dün akşam. Genellikle memleket sahtındaki (kuduz gibi pahalı olmayan) mağazalarda dolaşırken, "kötü" şeyler arasından birkaç tane parlayan iyi şey bulmaya çalışırsın. IKEA'da durum bundan biraz uzak, o iyi bir şey. Bir sürü şey var etrafta "lan bu da alınır" diyebileceğin.


Şefin tavsiyesi: Somon hayvanı.

Şefin "cık cık" ladıkları: Pilav ve fırın makarna epey kötüydü.

Şefin belirtmek istediği diğer bir nokta: Alt kata inerken, tam merdivenlerin birinci koluna adım attığınızda, "aşağıda araba bulabilecek miyiz acaba ya" deyin. Ama bunu sesli olarak yapın, sonradan "lan tam böyle düşünüyodum" demek aynı etkiyi sağlamıyor. (Bir "HAAAAA-LE LU-YA!" anı yaşayacaksınız.)

4 yorum:

koray dedi ki...

ikea turkiye'nin en yuksek ciroyu isvec koftesinden yapmasi (gercek bu) ya koftecilere ya marangozlara ya da her ikisine birden hakarettir bence.

gerrain dedi ki...

Ben orta ve uzun vadede tükkanı komple dönerciye ya da simit sarayına dönüştüreceklerini sanıyorum.

Goddess Artemis dedi ki...

ikea iyiydi de çevresi kötüydü! diyerek başlamak isterim sözlerime. kör itin öldüğü yerde be kardeşim. bugüne kadar sadece 3 defa, o da arkadaşların aşırı ısrarı ve arabalarıyla (önde şöförün yanına oturacağım şartıyla) gittim ikea'ya. halen cevahir, kanyon, metrocity gibi büyük alışveriş merkezlerine gitmemiş ve gitmemekte kararlı biri var burada - tiskinirim alışverişten, bir araya toplanmış binlerce mağazadan ya da onlara benzer her türlü kapalı, havasız, sahte aydınlatmalı, tüketici sapkınlıklarına hizmet eden mekanlardan.

hasılı kelam, bana göre hepsi bir: al ikea'yı vur carrefour'a! :o)

Adsız dedi ki...

canim kardesim uzulme isvectede en buyuk ciro köttbullar dedigimiz kiymeti kendinden menkul (uyuz olunan kaliplara eklenmeli bu)kofteden oluyor..ikea ! ich bin doch nich blöd

öperim